campaign-notification campaign-notification

Cum functioneaza un Stivuitor tot ce trebuie sa stii

Publicat de UTILBEN22/07/2022

stivuitor, cum functioneaza stivuitor, tot ce trebuie sa stii stivuitor

Cum funcioneaza un Stivuitor - tot ce trebuie sa stii. Stivuitoarele folosesc o combinație de sistem hidraulic, un sistem de scripete și alte lucruri pentru a ridica materiale grele la diferite distanțe.

Stivuitoarele folosesc o combinație de sistem hidraulic, un sistem de scripete și alte lucruri pentru a ridica materiale grele la diferite distanțe. Sunt utilizate în mod obișnuit în depozite, șantiere și alte locuri în care trebuie să transporte o mulțime de materiale grele.

Știm unde este folosit, dar cum funcționează un stivuitor? Pentru a răspunde la aceasta, am pregătit acest ghid detaliat, despre diferitele sale părți dar și cum funcționează.



Care este scopul unui stivuitor?

Un stivuitor este folosit în principal pentru a transporta încărcături grele pe distanțe lungi, pe diferite terenuri. Este util pentru proiectele care necesită o mulțime de materiale în diferite locuri și reduce timpul și efortul necesar pentru a ridica, transporta și manipula.

 

Care sunt principalele părți ale unui stivuitor?

Un stivuitor poate ridica o mulțime de greutăți fără a se răsturna, datorită designului său. Fiecare parte este esențială pentru a menține funcționarea și operatorii în siguranță în timpul utilizării unui stivuitor. Aceste componente variază în funcție de model. De exemplu, unele stivuitoare sunt mai potrivite pentru teren accidentat, în timp ce altele nu sunt. Acestea sunt părțile de bază ale majorității stivuitoarelor:


componente stivuitor

1. Grilaj protecție încărcătură: Această parte împiedică deplasarea sarcinii înapoi.

2. Protecție cabină: Această secțiune a stivuitorului protejează operatorii de o sarcină în cazul în care aceasta cade.

3. Cărucior: Căruciorul este baza stivuitorului și este fixat pe șinele catargului pentru a se deplasa cu ușurință în sus și în jos.

4. Furci: Acestea sunt grinzile care transportă sarcini.

5. Catarg: catargul ridică și coboară sarcina. De asemenea, are șine de blocare care oferă control orizontal.

6. Contragreutate stivuitor: Această greutate este utilizată pentru a stabiliza stivuitorul și a împiedica răsturnarea acestuia.

7. Alimentare: Stivuitoarele pot fi alimentate de lucruri precum pile de combustibil, gaz propan, benzină, motor diesel sau baterii.

8. Cadrul stivuitor: Cadrul este baza mașinii și toate piesele sunt atașate de acesta.

9. Anvelope: Stivuitoarele pot folosi anvelope pneumatice (utilizate în mod normal în aer liber) sau anvelope solide (uneori numite anvelope cu pernă) care sunt folosite atât în ​​interior, cât și pe suprafețe dure, plane.

 

Cele mai importante părți ale stivuitorului sunt sistemul hidraulic, sistemul de scripete cu lanț și comenzile stivuitorului. Atât sistemele, cât și comenzile sunt vitale pentru puterea și abilitățile de ridicare ale stivuitorului. Ne vom scufunda în fiecare parte de mai jos.



Cum funcționează sistemul hidraulic al stivuitorului?

 

Sistemul hidraulic folosește o serie de cilindri, pistoane și fluide pentru a ridica și a coborî eficient sarcinile cu stivuitorul. Pistoanele hidraulice sunt atașate de catargele stivuitorului.

 

Părți ale sistemului hidraulic

Iată câteva părți ale sistemului hidraulic al stivuitorului cu care trebuie să vă familiarizați înainte de a înțelege cum funcționează:

 

Mâner de ridicare: operatorul îl împinge pentru a ridica sau a coborî sarcina stivuitorului. Acest mâner este conectat la o pompă aflată la baza mașinii.

Pompă: Când este activată, împinge fluidul printr-un tub care duce la ambii cilindri hidraulici.

Cilindri hidraulici: Aceștia sunt alcătuiți dintr-un tub tubular care este închis la un capăt pentru a capta fluidele. La celălalt capăt este echipat un piston mobil, lubrifiat.

Iată cum funcționează sistemul hidraulic:

sistemul hidraulic al stivuitorului

  1. Fluidul pătrunde în cilindrul hidraulic printr-o supapă specială care îi permite să intre fără ca acesta să scape. Presiunea crește pe măsură ce fluidele cresc în cilindru.
  2. Forța ascendentă este creată atunci când se aplică presiune pe zona capului pistonului.
  3. Pistonul se mișcă în sus ca urmare a forței de sub el. Acest lucru crește lichidul și scade presiunea.
  4. Echilibrul fizic este atins în acest punct când, la o înălțime de ridicare dată, forța fluidelor este egală cu forța în jos a sarcinii stivuitorului.



Cum funcționează sistemul de scripete cu lanț cu role pentru stivuitor?

Furcile mașinii care transportă sarcina sunt atașate de cadru cu o pereche de scripete cu lanț cu role. Punctul de sprijin al scripetelui este un angrenaj care se găsește în partea de sus a catargului.

Iată cum funcționează sistemul de scripete cu lanț cu role:

  1. Pistoanele hidraulice împing catargele în sus.
  2. Angrenajele situate pe catarg sunt presate pe lanțurile cu role.
  3. Catargele se deplasează în sus și trage furca în sus.

 

Catargele se pot deplasa în sus doar dacă treapta de viteză se rotește în sensul acelor de ceasornic și ridică furca. Acest lucru se datorează faptului că o parte a lanțului este atașată de cadrul stivuitorului



Comenzile unui stivuitor

Principalele comenzi ale unui stivuitor sunt pentru direcție și ridicare. Deși sună simplu, înțelegerea modului în care ambele funcționează ajută un operator să își facă treaba în siguranță și eficient.

comenzi stivuitoare

Comenzi de direcție stivuitor

Comenzile de direcție sunt similare cu cele pe care le-ați găsi într-un cărucior de golf sau într-o mașină obișnuită. Un stivuitor are pedală de accelerație, pauză, volan, treaptă înainte și marșarier. Cu toate acestea, stivuitoarele folosesc direcția pe roțile din spate, ceea ce înseamnă că volanul controlează roțile din spate. Acest lucru funcționează mai bine pentru stivuitoare, deoarece operatorii au o precizie mai mare și un control al rotației atunci când transportă o sarcină.

 

Comenzi de ridicare stivuitor

Comenzile de ridicare folosesc o pârghie pentru deplasarea încărcăturii în sus și în jos și alta pentru înclinarea încărcăturii înainte și înapoi. Împingând pârghia de ridicare înainte, sarcina se deplasează în sus, în timp ce mișcarea acesteia înapoi o deplasează în jos. Înclinarea, totuși, este puțin mai complexă.

 

Funcția de înclinare implică încă doi cilindri hidraulici aflați la baza catargelor. Iată ce se întâmplă atunci când pârghia de înclinare este deplasată în ambele direcții:

Înainte: aerul este pompat în cameră. Creșterea nivelului de presiune împinge capul pistonului și are ca rezultat înclinarea catargului departe de cadru.

Spate: aerul este eliberat ușor din cameră și aerul este pompat în cealaltă pereche de cilindri pe care am menționat-o mai devreme din sistemul hidraulic. Catargele se înclină spre vehicul când acele pistoane împing acea pereche de cilindri înainte.




Tipuri și utilizări de stivuitoare

Există multe tipuri diferite de stivuitoare pe care le puteți alege pentru proiectul dvs. Diferitele tipuri de putere utilizate, terenul, capacitatea de greutate și multe alte caracteristici contribuie la versatilitatea acestui echipament. Pe lângă depozitele și șantierele de construcții unde vedeți de obicei stivuitoare, le puteți găsi și la șantierele navale și la operațiunile de reciclare.

stivuitor ce sa stii

Iată câteva moduri comune în care sunt utilizate stivuitoarele:

Şantiere de construcţii: Transportaţi materiale de construcţie pe distanţe lungi şi pe teren accidentat

Depozite: descărcați și încărcați camioanele pentru a depozita mărfurile într-un depozit

Operațiuni de reciclare: descărcați materialele de reciclare și transportați în zonele de sortare ale acestora

Șantiere navale: Încărcați materiale de bord pe și în afara navelor și șlepuri, mai ales atunci când este nevoie de încărcare rapidă

Plug de zăpadă: Îndepărtați zăpada când utilizați un atașament special

 

Stivuitoarele sunt utilaje grozave de echipamente grele pentru a transporta și a manipula materiale pe șantierul de lucru cu puțin sau deloc efort. Consultați selecția noastră largă pentru a vedea toate utilajele pe www.utilben.ro 


Contacteaza-ne

De ce servicii aveti nevoie?

Întrebări și răspunsuri

0 Intrebari

    Comentarii 0 Comentarii

    ( Intra in cont pentru a adauga un comentariu. )